Allianssi
OSALLISTUJASIVUT

Vakuutukset


Vakuutusasiat kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen matkaa. 

Edellytämme, että kaikki lähtijät ottavat matkustajavakuutuksen koko vaihtojakson ajaksi. Jos sinulla on jo voimassa oleva vakuutus (esim. jatkuva matkavakuutus) tarkista sen ehdot ja voimassaolo. Joissakin vakuutuksissa voi olla rajoituksia esimerkiksi työntekoon liittyen.

Eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia ja vakuutuskestoja (vuosivakuutus) kannattaa vertailla. 

Matkavakuutus pitää ottaa hyvissä ajoin ennen maailmalle lähtöä, mielellään heti kun lähtö on varmistunut. Ottaessasi ajoissa matkavakuutuksen, johon liittyy peruutusturva vakuutus korvaa yleensä esimerkiksi ennen lähtöä sairastumisesta johtuvassa peruutustapauksessa sinulle lennot, ohjelmamaksun yms. sinulle aiheutuneet kulut.

Reissuun on hyvä ottaa mukaan matkavakuutuskirja, sen kopio tai matkavakuutuskortti, sillä jonkun näistä esittämällä voi ainakin joissain kohteissa saada lääkäripalvelut yhteistyölääkäreiltä käyttämättä rahaa. Mukaan kannattaa ottaa myös matkavakuutusopas tai varmistaa mistä löytää sen sähköisen version. Siitä löytyvät esimerkiksi yhteistyölääkärit ja yhteysnumerot hätätilanteiden varalle.

Mikäli sinulla on olemassa jo jatkuva matkavakuutus, muistathan tarkistaa kuinka kauan se on voimassa yhtämittaisella matkalla ulkomailla (usein esim. 45-90 päivää). Ota tarvittaessa yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja kysy mahdollisuudesta pidentää vakuutuksen kestoa.

Allianssin nuorisovaihdon kautta saat Gouda-matkavakuutuksesta 10 prosentin alennuksen. Voit ottaa halutessasi  kohtuuhintaisen vakuutuksen myös kansainvälisestä vakuutusyhtiöstä Dr Walterista. Lisätietoja Matkajärjestelyt-sivulta.

Hyödyllistä lisätietoa: 

 

Matkatavaroiden vakuuttaminen on vapaaehtoista. Tarpeellista se on erityisesti silloin jos mukanasi on arvokasta elektroniikkaa tms.

 

Sosiaaliturva ulkomailla - ilmoita lähdöstäsi Kelaan

Ulkomaille muutosta on ilmoitettava Kelaan, jos sinulle maksetaan Kelasta etuuksia. Myös Suomesta myönnetty eurooppalainen sairaanhoitokortti katsotaan etuudeksi.

Jos muutat ulkomaille tilapäisesti eli alle 6 kuukaudeksi, olet yleensä oikeutettu Kelan etuuksiin. Jos olet ulkomailla yli 6 kuukautta, muuttoasi pidetään vakinaisena. Tällöin oikeutesi Kelan etuuksiin päättyy yleensä muuttopäivään.

Huomaa, että jos työskentelet toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä, et voi saada Kelan etuuksia edes alle 6 kuukautta kestävän työskentelyn aikana.

Kun tilapäinen ulkomailla oleskelu muuttuu vakinaiseksi, oikeus Kelan etuuksiin päättyy heti. 


KOKEMUS VAKUUTUKSEN TÄRKEYDESTÄ


"Takana on siis yli kahden viikon sairasteluputki, joka sai alkunsa Mombasassa, koki kliimaksinsa Nairobin Aga Khan-sairaalassa ja sinnittelee edelleen flunssan merkeissä. Huvittavaa, että juuri kun ehdin onnitella itseäni teräksisestä vatsasta, joka kestää Afrikan ilkeimmätkin parasiitit, päädyn sängynpohjalle mitä ihmeellisimpien oireiden kourissa. Kolmea ab-kuuria, viittä päivää sairaalassa, viittä muuta lääkettä myöhemmin olen siis nyt päässyt eroon vatsaoireista mutta uutena vihollisena kroppaan on iskenyt flunssa. Vastustuskykyni on luultavasti haihtunut olemattomiin, joten olen otollista maaperää kaikille mahdollisille pöpöille. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse enää olla sairaalassa, ja siitä vakuutusyhtiö on varmasti myös kiitollinen sillä viiden päivän sairaalareissun hinnaksi tuli yli 2000 euroa. Laskun nähtyäni olin aika iloinen, että hyvä matkavakuutus tuli hankittua ennen matkaa.. Sairaalassa olosta voisin kirjoittaa romaanin mutta jätetään se nyt väliin, pääasia kuitenkin on että olen paranemaan päin".

Heini, Kenia