Allianssi
OSALLISTUJASIVUT

TERVEYS JA Turvallisuus


Reissussa kannattaa olla varovainen ja käyttää maalaisjärkeä. Ei esimerkiksi kannata liikkua yksin pimeillä kujilla tai puistoissa tai jättää juomaa vartioimatta ravintolan pöydälle.

Suosittelemme, että pidät alussa mukanasi majapaikkasi/yhteyshenkilösi yhteystietoja  ja karttaa, johon on merkitty keskeiset paikat. 

Vaihtojakson aikana tulee noudattaa kohdemaan lakeja ja kunnioittaa paikallisia tapoja. 

Jos sairastut niin kysy isäntäperheeltä, työnohjaajalta tai muulta paikalliselta yhteyshenkilöltäsi ohjeita hoitoon hakeutumisessa. Muista, että matkavakuutukseen yleensä kuuluu myös neuvontapalveluja kuten ympärivuorokautinen palvelunumero, josta saa neuvoja kohdemaan sairaanhoitopalveluista yms.

Huolehdi arvotavaroistasi
Ryöstön tai taskuvarkakuden kohteeksi voi joutua kuka tahansa. Pidä mukanasi vain tarpeelliset tavarat ja noudata varovaisuutta kännykkää käyttäessäsi, se voidaan napata kädestä tai bussin ikkunasta tms. Vältä  ihmisjoukkoja kuten mielenosoituksia.

Ilmoita ryöstöstä tai väkivallasta poliisille
Jos joudut ryöstön tai väkivallan uhriksi ulkomailla, tee siitä mahdollisimman nopeasti ilmoitus lähimmälle poliisilaitokselle. Poliisiraportti tarvitaan esimerkiksi uuden passin hankkimista ja vakuutusyhtiötä varten.

Ilmoita pankki- ja luottokorttien sekä matkapuhelimien katoamisesta
Jos pankki- tai luottokorttisi katoaa, varastetaan tai se jää ulkomailla automaattiin, ilmoita siitä välittömästi pankkisi sulkupalveluun.

Korttiturvallisuus
Jos matkapuhelin tai puhelimen SIM-kortti katoaa, ole välittömästi yhteydessä omaan matkapuhelinoperaattoriisi.

Apua edustustosta
Jos tarvitset apua, ota yhteyttä lähimpään Suomen edustustoon tai kunniakonsulaattiin. Jos maassa ei ole Suomen edustustoa, voit kääntyä toisen EU-maan edustuston puoleen.Suomen ulkomailla olevat edustustot palvelevat edustuston verkkosivuilla ilmoitettuina aukioloaikoina.

Suomessa ulkoministeriön päivystys toimii vuorokauden ympäri jokaisena päivänä.

Puh. +358 91605 5555 (puhelut tallennetaan)

Jos et saa yhteyttä päivystysnumeroon, soita: +358 9 664 103.

 

Tässä linkki  erilaisten auttavien puhelimien yhteystietoihin  

 

Äkillisissä, traumaattisissa kriisitilanteissa (esimerkiksi onnettomuus, läheisen kuolema, ryöstön tai väkivallan uhriksi joutuminen) voit olla yhteydessä valtakunnalliseen Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen 24/7

puh. +358 9 839 24 005.

joka antaa akuuttia kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa ympäri vuorokauden. 

 

Hyödyllistä lisätietoa:

Vinkkejä turvalliseen matkaan

(Matkustusturvallisuus) 

Hyödyllisiä ohjeita ennen matkaa ja hätätilanteisiin

(Ulkoministeriö)  

Turvallisuusohjeita

Turvallisuusohjeita matkailijalle (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) 

Matkailijan 10 käskyä  (David Livingstone-seura)