Allianssi
OSALLISTUJASIVUT

Tärkeitä yhteystietoja


Ulkomailla ollessa on hyvä tietää, mistä voi tarvittaessa pyytää apua. Alle on listattu tahoja, joihin osallistujat voivat ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa.

1. Esimies, ohjaaja, isäntäperhe jne.

Ota  mahdolliset ongelmat ja muut kysymykset ensisijaisesti esille oman esimiehen/työnantajan/projektivastaavan /isäntäperheen kanssa.  

2. Kohdemaan yhteystoimisto 

Jos tuntuu, ettei tilanne ratkea projektissa/työpaikalla/isäntäperheessä niin ota yhteyttä  kohdemaan yhteystoimistoon. Yhteystoimisto auttaa sinua pulmien ratkaisemisessa.

3. Suomen edustustot

Voit ottaa yhteyttä Suomen edustustoon maassa, jos joudut vaihtomatkallasi hätätilanteeseen esimerkiksi sairauden, onnettomuuden tai rikoksen uhriksi joutumisen vuoksi. Jos kohteessa ei ole Suomen edustustoa, voit kääntyä toisen pohjoismaan edustuston tai EU:n ulkopuolella myös jonkin toisen EU-maan edustuston puoleen. Edustustot auttavat ohjaamalla ja neuvomalla. Edustustolta voi myös tarvittaessa hakea uutta passia kotimatkaa varten.

Suomen ulkomaan edustustoilla on usein facebook-sivu tai muita sähköisiä välineitä yhteydenpito. Varsinkin kehitysmaihin lähtevien on hyvä rekisteröityä Suomen edustustoon, mikäli kohdemaassa sellainen on.

Suomessa ulkoministeriön päivystys toimii vuorokauden ympäri jokaisena päivänä.

Puh. +358 91605 5555 (puhelut tallennetaan)

Jos et saa yhteyttä päivystysnumeroon, soita: +358 9 664 103.

Suomen edustustot maittain

(Ulkoasiainministeriö)

4. Vakuutusyhtiöt

Vakuutusyhtiösi Suomessa voi antaa ongelmatilanteissa apua, neuvoja, toimintaohjeita ja maksusitoutumuksia. Yhteystiedot ja tarpeelliset puhelinnumerot löytyvät vakuutusyhtiösi esimerkiksi matkavakuutusoppaasta, joka kannattaa ottaa mukaan esim. sähköisenä versiona ja/tai tallentaa puhelinnumero omaan puhelimeen. 

5. Kuljetusyhtiöt

Kuljetusyhtiön edustajat (lentoyhtiö jne.) voivat antaa apua kuljetuksiin liittyvissä vahinkotilanteissa. Esimerkiksi jos matkatavarasi katoavat/myöhästyvät niin lentoyhtiöltä voi pyytää korvausta perustarvikkeiden hankkimiseen ennen kuin matkatavarat saapuvat yms. 

6. Allianssin nuorisovaihto

Allianssin nuorisovaihto tukee ja neuvoo osallistujia ongelmatilanteissa ja muissa kysymyksissä.

Parhaiten yhteyden nuorisovaihtoon saa lähettämällä toimistoon sähköpostia osoitteeseen vaihto(at)alli.fi

Toimistoaikaan klo 9-16 voit olla yhteydessä puhelimitse

+358 44 416 5208 (vapaaehtoistyö + kielikurssit),

+358 44 416 5210 (hotellityö + work experience + au pair) ja

+358 44 416 5209 (yleiset tiedustelut).

Erittäin kiireellisissä kysymyksissä ja hätätapauksissa voi olla yhteydessä nuorisovaihtoon myös muina aikoina (24/7) +358 40 900 4891.

 7. Merimieskirkot

Hätätilanteissa saat neuvoja ja ohjeita asiasi hoitamiseksi myös kohdepaikkakunnalla mahdollisesti toimivasta merimieskirkosta. Huomioi, että merimieskirkko ei voi antaa taloudellista apua. Se voi kuitenkin esimerkiksi välittää avunpyyntösi kotiväelle tai Suomen edustustolle.

Suomen merimieskirkko ry
Ks. Toimipaikat > Ulkomaat. (Suomen merimieskirkko ry)