Allianssi
OSALLISTUJASIVUT

Tule mukaan toimintaan


Takaisin Suomessa ja vailla tekemistä? 

Allianssin nuorisovaihdolla on Suomessa monenlaista toimintaa, johon toivotamme maailmalta palanneet osallistujamme tervetulleiksi mukaan. Tällä sivulla esittelemme tarjoamiamme toimintamahdollisuuksia yleisesti. 

Ylläpidämme sähköpostilistaa ja Facebook-ryhmää, joiden avulla informoimme ohjelmiimme osallistuneita kulloinkin ajankohtaisesta toiminnasta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.   

Voit liittyä sähköpostilistalle tai Facebook-ryhmään arviointilomakkeen kautta. Arviointilomake avautuu täytettäväksesi omalle sivullesi vaihtojaksosi päättymisen jälkeen.

Tutustu tarjontaamme, liity listoille ja tule mukaan! 


Messut ja muut tapahtumat


Allianssin nuorisovaihto osallistuu usein messuille ja muihin tapahtumiin ympäri Suomea

Otamme mielellämme mukaan eri tapahtumiin vaihtojaksolta palanneita osallistujia kertomaan vaihtojaksostaan. Ohjelmiimme osallistumista suunnittelevat saavat jo ohjelmiin osallistuneilta arvokasta tietoa ulkomailla työskentelystä ja oleskelusta.

Useimmiten pyydämme ohjelmiimme osallistuneita paikalle muutamaksi tunniksi.  

Tule mukaan! Kun osallistut kanssamme tapahtumiin, pääset kertomaan kokemuksistasi muillekin kuin perheellesi ja kavereillesi.


Lähtijävalmennukset


Järjestämme lähtijöillemme yleisen lähtijävalmennuksen vaihtojaksoon valmistautumisen tueksi touko- ja elokuussa. Lisäksi järjestämme pienempiä ohjelmakohtaisia lähtijätapaamisia pitkin vuotta.

Toivotamme aiemmin ohjelmiimme osallistuneet lämpimästi tervetulleiksi valmennustilaisuuksiin. Vaihdosta palanneiden tuore tietous siitä, millaista maailmalla on, auttaa lähtijöitä valmentautumaan vaihtojaksoon.

Iltapäivän mittaiset tilaisuudet järjestetään Allianssin toimistolla Helsingin Pasilassa.

Tervetuloa tapaamaan lähtijöitä ja toisia ohjelmiimme osallistuneita!  Ota meihin yhteyttä jos haluaisit osallistua valmennusten suunnitteluun ja toteutukseen.


Suomen vapaaehtoistyöleirit


Leiriohjaajaksi kansainväliselle vapaaehtoisleirille?

Allianssin nuorisovaihto järjestää vuosittain 10-20 kansainvälistä vapaaehtoisleiriä ympäri Suomea. Leireille tulee osallistujille eri puolilta maailmaa. 

Kuten ulkomailla järjestettävillä vapaaehtoistyöleireillä, myös Suomen leireillä työskennellään paikallisen yleishyödyllisen tahon hyväksi ilman rahallista korvausta. Työpanostaan vastaan leiriläiset saavat yksinkertaisen majoituksen ja ruoan. Leirit kestävät yleensä noin kaksi viikkoa

Ohjelmiimme osallistuneet suomalaiset nuoret voivat hakea Suomen vapaaehtoisleireille vapaaehtoisiksi leiriohjaajiksi. Leiriohjaajana toimiminen tarjoaa mainion mhdollisuuden kansainvälistää itseään Suomessa. Esimerkiksi englannin kielen taitoa pääsee leiriohjaajana varmasti käyttämään.

Varsinaisesta työnohjauksesta huolehtii aina leiri-isännän leiriohjaaja. Allianssin vapaaehtoisen leiriohjaajan tehtävänä on lähinnä pitää huoli siitä, että kansainvälisten vapaaehtoisten ryhmä toimii hyvin ja ymmärtää mitä heidän pitäisi tehdä. Leiriohjaaja on ikään kuin yksi vapaaehtoisista. Hän majoittuu ja ruokailee muiden vapaaehtoisten kanssa.

Ohjaajille kustannetaan matkat asuinpaikkakunnalta leiripaikkakunnalle ja takaisin. Leiriohjaajille ei makseta rahallista korvausta, mutta he saavat työstään työtodistuksen ja hyödyllistä työkokemusta.

Haku leriohjaajaksi järjestetään keväisin. Leiriohjaajille järjestetään yhden päivän koulutus Helsingissä toukokuussa.


Kouluvierailut


Kouluvierailut ovat ohjelmiimme osallistuneiden  käyntejä eri oppilaitoksissa omista vaihtokokemuksistaan kertomassa

Usein aloitteen kouluvierailuun tekee oppilaitoksen edustaja, joka tiedustelee meiltä mahdollisuudesta saada Allianssin nuorisovaihdon kautta ulkomailla ollut vierailulle oppilaitokseen. Oppilaitoksen toiveena voi olla esimerkiksi käynti, jossa vierailija pitää lukiolaisten opinto-ohjaustunnilla 45 minuutin esityksen omasta ulkomaankokemuksestaan.

Kouluvierailut soveltuvat kaikille, jotka haluavat  kertoa omasta kokemuksestaan, saada esiintymiskokemusta ja oman esimerkkinsä avulla innostaa nuoria lähtemään ulkomaille.   

Vierailija saa nuorisovaihdolta ohjeistuksen vierailuun. Halutessaan hän saa myös nuorisovaihtoa esittelevää materiaalia esityksensä tueksi. Yleensä kouluvierailuun liittyvät matkakulut yms. korvataan.

Ilmoitamme kouluvierailumahdollisuuksista ohjelmiimme osallistuneille suunnatun sähköpostilistan kautta. Voit laittaa meille sähköpostilla ilmoituksen kiinnostuksesta tehdä kouluvierailuja jollainen tietyllä alueella niin sovitaan asiasta tarkemmin.

Jos sinulla on mielessäsi jokin tietty oppilaitos, jossa haluaisit vierailla, ota meihin yhteyttä! Tavoitat meidät puhelimitse numerosta 044 416 5209 ja sähköpostitse osoitteesta vaihto(at)alli.fi.


SYYSTAPAAMINEN TAI JOULUGLÖGITILAISUUS


Allianssin nuorisovaihdon kokoaa ohjelmiimme osallistuneita yhteen vaihtamaan kuulumisiaan.

Syystapaaminen tai glögitilaisuus järjestetään loppuvuodesta. Tilaisuus on avoin kaikille nuorisovaihdon ohjelmiin osallistuneille. Tervetuloa tutustumaan toisiin osallistujiin, jakamaan kokemuksia ja tapaamaan nuorisovaihdon henkilökuntaa. 

Tilaisuus järjestetään Allianssi-talossa Helsingin Pasilassa


MUUTA ?


Olemme avoimia ehdotuksille uusista toimintamuodoista. Jos sinulla on mielessäsi ajatuksia mitä haluaisit tehdä yhdessä muiden kauttamme ulkomailla olleiden kanssa niin laita meille sähköpostia osoitteseen vaihto(at)alli.fi tai soita puh. 044-416 5208.  Kuulemme mielellämme ajatuksia myös uusista ohjelmista tai toimintamuodoista tms.